• 28-04-16 23:07

Ny film: Når børn og unge skal i retten

Danmarks Domstole har produceret en kort film til unge, der skal møde i retten. Den forklarer processer, talemåder og hvem der er hvem i en retssag. I filmen møder vi også en række unge, der fortæller om deres oplevelse med at vidne i en retssag.
En undersøgelse fra Børnerådet og Rigshospitalet viser, at unge vidner savner information om retssystemet og den retssag, som de skal vidne i: Hvad skal der ske, hvordan ser der ud i en retssal, hvordan bliver der talt og hvem er med? Den manglende information skaber ekstra usikkerhed i en situation, hvor de unge i forvejen er pressede. Derfor har Danmarks Domstole produceret en informationsfilm.
”Vi er klar over, at det er overvældende for børn og unge, der skal i retten. Derfor har vi produceret en film, hvor unge mennesker selv forklarer hvad der sker, og hvad man kan forvente. På det mere generelle plan har vi udviklet et undervisningsforløb og hjemmesiden ’kenddinret.dk’, hvor børn og unge kan blive klogere på retssystemet. Og vi har indrettet børnerum i alle retterne, hvor børn kan afgive forklaring”, siger Merethe Eckhardt, udviklingsdirektør i Domstolsstyrelsen. 
”I Danmarks Domstole har vi et erklæret mål om tidssvarende kommunikation, der møder borgerne i øjenhøjde og der hvor de er. Det gælder både for børn, unge og voksne”, fortsætter Merethe Echardt. 
Filmen kommer samtidig med en lovændring, der betyder, at børn under 15 kan vidne via video. De behøver altså ikke længere at møde i retten. Filmen henvender sig derfor primært til unge over 15, der er indkaldt som vidne i en straffesag.
 
Følg linket og se filmem her 
 

 

Læs mere