Vejle: Frygt for overfald må ikke medføre bevæbning

Et godt vidne, er et vidne der kan forklare politiet hvad der er sket

  • 29-12-14 20:03

Det er ikke nogen god idé, for de kvinder der i øjeblikket frygter en overfaldsmand i Vejle, at bevæbne sig med peberspray, strikkepinde eller måske tage et hurtigt kursus i selvforsvar.

Naturligvis må alle forsvare sig, hvis de kan, men at bevæbne sig, kan faktisk have den stik modsatte virkning: Ofret kan i værste fald selv blive tiltalt for både vold og overtrædelse af våbenloven.

I Vejle har kvinder fået tilbud om et hurtigt kursus i selvforsvar, og det lyder umiddelbart som en rigtig god idé. En god idé, hvis det kan betyde, at gerningsmanden hurtigt passiveres. Desværre kan det være en falsk tryghed, for selvforsvarsteknikker skal vedligeholdes for, at de kan huskes, og med en kort oplæring vil det være tvivlsomt, om man kan huske teknikken i en presset situation.

Den bedste tryghed opnås ved, at være to eller tre på for eksempel løbeture.

Det er politiets opgave, at vi borgere kan færdes sikkert uden for hjemmet. Er der utryghed i et lokalt område, vil det være en god idé, at tage kontakt til politiet, og fortælle om sin frygt. Måske kan der lokalt laves et tryghedsskabende samarbejde med politiet. 

Vidner til voldelige overfald bør heller ikke blande sig. Den bedste hjælp til politiet, og til at sikre en gerningsmand bliver både anholdt og dømt, er at observere hvad der sker, så der kan gives en god forklaring til politiet, og herunder signalement af gerningsmanden. 

Vidner til overfald bør omgående ringe til Politiet på 112.