Minister lover mere hjælp til voldsofre

Justitsminister besøgte Offerrådgivningen i Odense

  • 02-10-12 10:15

I den forbindelse udtaler formanden for Offerrådgivningen i Odense, Vivi Kier, ifølge P4 Fyn: 

"Hvis landets offerrådgivninger skal fortsætte, så skal der flere penge til, og forsætter:

"Vi vil gerne have nogle flere penge - ikke fordi vi skal bruge dem på lønninger eller administration - men fordi vi gerne vil kunne bruge nogle moderne værktøjer, fordi vi gerne vil have gratis psykologhjælp til voldsofre og fordi vi har mange udviklingsprojekter på banen. Og det kræver altså økonomi. Vi arbejder ulønnet, men vi vil altså ikke også tage penge med på arbejde."

Justitsminister Morten Bødskov havde Pernille skipper fra enhedslisten med på besøget. Det er netop mellem regeringen og Enhedslisten der er indgået aftale om styrkelse af tilbud til ofre for kriminalitet.

Og at der er noget på vej, stiller justitsministeren i hvert fald i udsigt, idet han til P4 Fyn udtaler:

"Forbryderne, som bryder loven får nu lov til at betale til ofre for kriminalitet, og det betyder at rigtig mange ofre kan få en bedre rådgivning, en bedre vejledning og en varm og tryg hånd, så de kan komme videre i livet efter de forfærdelige hændelser, som mange af dem har været udsat for", og forsætter: "Uddannelse af rådgiveren, bedre muligheder for at rekutere rådgivere, informationsmateriale til ofre, og i det hele taget, ser vi på, hvordan man kan styrke og deres vej gennem systemet, således at de kommer videre."

Vivi Kier er formand for 16 rådgivere i Odense, som dækker hele nordfyn, og har en døgnåben telefonlinje med nummer 23 68 60 32.

Du kan læse hvad P4 Fyn skriver HER