Offerrådgivningen i Sydøstjylland samarbejder med politi, skadestuer og læger

Mere fokus på ofre for ulykker, men også vidner og pårørende

  • 31-07-15 20:10

I foråret havde offerrådgivningen besøg af to repræsentanter fra Sikker Trafik. "De fortalte om livet efter en alvorlig trafikulykke, som henholdsvis offer der efterfølgende må leve livet som kørestolsbruger, og pårørende der sammen med sin familie må lære at fungere efter tabet af en bror der omkom i en tragisk ulykke." Det skriver Offerrådgivning Sydøstjylland i deres nyhedsbrev.

Ved denne temaaften deltog, ud over den store offerrådgivnings mange frivillige rådgivere, politi, læger og sygeplejersker. "Vi fik en god dialog med de fremmødte gæster omkring udviklingen af vores samarbejde og vigtigheden af kendskabet til vores rådgivning i forbindelse med f.eks. trafik og arbejdsulykker. Vores 2 foredragsholdere savnede under deres egen traumatiske oplevelse, at der havde været et større tilbud om samtale og støtte, og gav udtryk for, de ville have været taknemmelige hvis de var blevet oplyst om eksistensen af Offerrådgivningen i den givne situation." forsætter nyhedsbrevet.

I efteråret sættes der endnu mere fokus på ofre for ulykker, men også vidner og pårørende. Der vil blive afholdt dialogmøder på skadestuer og politistationer, og man vil forsøge at nå helt ud til den enkelte borger via medierne, Open Night i flere byer og forskellige messer.

At der er behov for Offerrådgivningen i Sydøstjylland fortæller statistikken: I det første halvår af 2015 har offerrådgiverne været i aktion 210 gange, mod 280 i hele 2014!

Offerrådgivning Sydøstjylland har døgnåben på tlf.: 2368 6007.