Glemmer TV2 ofrene…?

TV2 har valgt, at vold og drab, begået af landets farligste forbrydere, skal være underholdning til aftenkaffen.

  • 07-08-12 14:00

Det er altid spændende, når vi har mulighed for at få et indblik i ellers lukkede verdener. Derfor må det også forudses, at TV2 med den påtænkte tv-serie Fangerne vil få pæne seertal.

”Det er dybt bekymrende, at der igen tænkes mere på kriminelle voldsforbrydere, end på ofrene” udtaler Steen Knudsen, formand for Offerrådgivningen i Danmark, og forsætter,: ”Det kan godt være, det er interessant at følge mennesker der har begået dybt alvorlige kriminelle handlinger, men hvem tænker på ofrene?”

Risikoen ved den slags udsendelser kan være, at ofrene ikke er advaret om, at det menneske der har ødelagt deres liv, pludselig optræder i TV, og det er med risiko for, at de ofre der måske endelig har fået lagt en grusom oplevelse bag sig, nu bliver retraumatiserede.

”Senest var det et museum i København der fandt det interessant at lave en udstilling om Peter Lundins massakre på sin familie, helt uden hensyn til de efterladte. Nu skal en lang række mennesker genopleve de lidelser de har været igennem, og hvem tænker på dem – og er der hjælp til de, der får det rigtig skidt med gensynet? Næppe!”, mener Steen Knudsen

Offerrådgivningen i Danmark oplever ofte, at medierne gerne vil have et offer til at medvirke i en udsendelse eller artikel. Grunden til at det sjældent sker, er, at de skader som ofrene har lidt er voldsomt store, og det at skulle fortælle og genopleve det hele igen, for mange kan være et umenneskeligt ønske.

”Danmark har mange helte, men ingen af dem skal findes i fængslerne”, slutter Steen Knudsen