Er trusler og vold blevet en hverdagsoplevelse?

Vi bør aldrig acceptere trusler eller vold!

  • 07-09-12 09:56

Trusler og vold bør altid politianmeldes!

Berlinske Tidende skriver i dag, at 11 procent af de yngre læger har været udsat for trusler eller direkte vold, når de passer deres arbejde. Det er, naturligvis, helt uacceptabelt!

Mere rystende er det, at mennesker der udfører deres arbejde, skal trues. Helt uforstående bliver det, når det tillige er læger, som arbejder for at hjælpe mennesker. Men også andre samfundsgrupper rammes af trusler og vold: Hjemmehjælpere, P-vagter, socialarbejdere, lærer og sandelig også politiet selv, for at nævne nogle samfundsgrupper.

Offerrådgivningen i Danmark hører alt for ofte om trusler, men også om trusler gennem SMS eller i de sociale medier. Det er blevet meget nemt at true andre mennesker, og trusler er særdeles ubehagelige. Modtageren ved for det første ikke, om de er alvorlig ment, og dernæst heller ikke, hvor og hvornår trusler omsættes til vold.

Måske er vi danskere generelt blevet mere grove, når vi åbner munden, siden et teleselskab lige frem reklamerer med et slogan som "Tal ordentligt"! Hvordan vores sprog end udvikler sig, kan det aldrig legalisere, at vi fremsætter trusler over for andre mennesker.

Der er kun en måde, at komme både trusler og direkte vold til livs: Det skal hver gang anmeldes til politiet.