Offerrådgivningen besøgte justitsminister Morten Bødskov

Det var første gang, justitsministeren fik besøg af Offerrådgivningen!

  • 12-09-12 13:54

Det var en veloplagt og spørgelysten justitsminister, Morten Bødskov, der i går fik besøg af Offerrådgivningen i Danmark (OID). Det er, så vidt vides, første gang siden etableringen af den landsdækkende offerrådgivning i 1997, at landets justitsminister er sammen med ledelsen af Offerrådgivningen. Flere kontorchefer deltog aktivt i mødet.

Justitsministeren fik en generel orientering om bl.a. udviklingen i Offerrådgivningen, rådgivningens karakter og rådgivernes uddannelse. Naturligvis var der også en generel drøftelse af fremtiden for Offerrådgivningen i Danmark.

Morten Bødskov gav en orientering om kommende lovinitiativer: Oprettelsen af en offerfond, mulighed for at ofre bliver orienteret når gerningsmænd optræder i eksempelvis TV, og endelig en forbedret stilling af ofre i retten. Det er alle initiativer, som OID er positive over for, og også lovinitiativer vi har ventet længe på.

Som nævnt er det første gang, at landets justitsminister viser så stor interesse for offerrådgivningen, og nok heller ikke sidste gang vi mødes. Morten Bødskov planlægger allerede nu et besøg ved offerrådgivningen i Odense, og har givet tilsagn om at være gæstetaler ved OIDs repræsentantskabsmøde i 2013.