Offerfonden styrker indsatsen for ofre, vidner og pårørende

Offerrådgivningen i Danmark får styrket og udviklet rådgiveruddannelsen, og en helt ny mentorordning vil se dagens lys i 2015.

  • 25-09-14 14:59

Det er resultatet af den uddeling som Rådet for Offerfonden har foretaget, og uddelingen vækker begejstring hos formanden for Offerrådgivningen i Danmark (OID), Steen Knudsen.

Uddannelse

 

Uddannelsen af rådgivere vil både blive styrket og udviklet gennem de kommende tre år. “Det er utrolig vigtigt, at ofre, vidner og pårørende får den bedst tænkelige rådgivning, men det er lige så vigtigt, at rådgiverne selv føler sig “godt klædt på””, forklarer Steen Knudsen, “vores rådgivere har gennem flere år fået en rigtig god grundlæggende uddannelse, men har gennem flere år efterlyst mere faglig viden, og supervision når rådgivningsarbejdet sætter sine spor, og egentlig efteruddannelse.”

 

Offerrådgivere vil i de kommende år kommen gennem:

  • Et grundlæggende uddannelsesforløb
  • Efteruddannelse
  • Specialuddannelse
  • Tema- og uddannelsesdage

 

OID har i øjeblikket knap 200 frivillige og ulønnede rådgivere, som er fordelt over hele landet. Det er et håb, at mere uddannelse vil være med til at fastholde de frivillige.

Samtidig vil de 12 ledere af offerrådgivningerne få et særligt uddannelsestilbud.

 

Offerfonden har givet 6 mio. kr. til projektet over 3 år, som også betyder, at arbejdet kan gøres stabilt ved ansættelse af en projektleder og administrativ hjælp.

 

 

 

Landsdækkende mentorprojekt


Et helt nyt projekt vil se dagens lys i 2015: en landsdækkende mentorordning. “Det er en nyskabelse i den måde, som vi i dag hjælper ofre på”, fortæller Steen Knudsen, og forsætter: “Det går i al sin enkelhed ud på, at vi skal tilbyde ofre for kriminalitet m.v., at få en både øjeblikkelig og langvarig hjælp. Ofre må ikke opleve, at de efter en kort tid overlades til sig selv. Det er fantastisk, at Offerfonden har set mulighederne i denne tankegang, og har støttet os med over 3 mio. kr.”, slutter Steen Knudsen, som samlet kan glæde sig over en treårig bevilling på i alt kr. 9.799.671,-.

 

En projektleder skal ansættes, og starte en uddannelse for 36 mentorer, som har en solid ballast i forvejen som offerrådgivere. Den 1. juli 2015 er det planen, at mentorerne vil kunne starte hjælpen over hele landet.