Offerrådgivningen er klar til Folkemødet

Overborgmester Frank Jensen holder oplæg

  • 04-06-15 08:34

 

Hvem er Offerrådgivningen, og hvordan kan ofre, vidner og pårørende udsat for ulykker og kriminalitet få hjælp? Det vil Offerrådgivningen fortælle om på næste uges Folkemøde på Bornholm. 

Offerrådgivningen i Danmark deltager for andet år i træk på Folkemødet - i år med 13 frivillige fra landets offerrådgivninger. Sidste år hjalp Offerrådgivningen i Danmark 3.925 borgere, og i årets første 5 måneder har landets offerrådgivninger tilsammen hjulpet 1.688 borgere i Danmark.

Offerrådgivningen har eksisteret siden 1998 og findes i alle landets 12 politikredse. Ofre, vidner og pårørende udsat for kriminalitet og ulykker kan få gratis hjælp og rådgivning døgnet rundt på telefon 116 006.

Ingen har lyst til at være et offer

Annie Marott fra Københavns Vestegn og Annette Trøjborg Skov fra Midt- og Vestjylland deltager begge på Folkemødet for første gang:

- Det er en unik mulighed for at skabe opmærksomhed og kendskab hos de andre aktører samt danne netværk med de andre organisationer, der har berøring med ofrene. Ingen mennesker har lyst til definere sig selv som ofre, og det er en udfordring og barriere, vi ønsker at nedbryde. Det er også vigtigt at have fokus på ofrenes retsstilling, da de bliver ladt i stikken og ikke får den nødvendige hjælp i modsætning til de kriminelle, fortæller Annie Marott fra den københavnske vestegn.

Annette Trøjborg Skov fra Midt- og Vestjylland supplerer: - Det er vigtigt at være til stede, dér hvor alle aktører er samlet og kunne nå ud til mange mennesker og på tværs af de regionale offerrådgivninger. Derudover er det en god mulighed for at få sat ansigt på hinanden i offerrådgivningerne, få indblik i hinandens udfordringer og styrke samarbejdet.

Fokus på vold og rådgivning til ofrene  

Vold, trusler om vold samt vold i parforhold udgjorde 46% af henvendelserne til landets offerrådgivninger i 2014.

Københavns overborgmester, Frank Jensen, der som daværende justitsminister tilbage i 1997 fremsatte lovforslaget om at oprette offerrådgivninger i alle landets politikredse, vil om fredagen holde et oplæg om, hvad der kan gøres ved volden, og hvilken betydning Offerrådgivningen spiller for ofre, vidner og pårørende, når de oplever vold. Det sker kl. 15 på Kæmpestranden.

Offerrådgivningen holder hver dag et kvarters foredrag med præsentation af deres tilbud i teltet på Kæmpestranden ved siden af Rigspolitiets Konfliktråd. Dagen igennem er der også mulighed for at få fortrolig rådgivning og møde de frivillige.

Følg Offerrådgivningen under Folkemødet på Twitter 

Offerrådgivningen deler fotoreportager og updates fra aktiviteterne under hele Folkemødet på Twitter. 

 

FM15-01-web