Offerrådgivningen på Vestegnen opruster aktiviteterne og fortsætter den digitale kurs

Følg Vestegnen på Twitter

  • 21-05-15 21:29

I 2014 hjalp Vestegnens Offerrådgivning 179 borgere udsat for kriminalitet og voldsomme oplevelser. Alene i årets første 4 måneder har 74 borgere benyttet sig af Offerrådgivningen. Vestegnens Offerrådgivning har siden sidste år oprustet sine aktiviteter for at skabe større synlighed. På micro-bloggingstjenesten Twitter kan man følge Vestegnens aktiviteter, og den har netop passeret de 100 følgere, siden den gik på vingerne for et halvt år siden.

Vestegnen vokser støt

- Vestegnens Politi, som er vores samarbejdspartner, er meget aktiv på lige netop Twitter, og mange interesserede følger dem. Derfor var det en oplagt mulighed at være aktiv dér, og vi har støt og roligt fået flere følgere og satser på at vokse yderligere. Oveni giver platformen mulighed for at bringe os selv på banen ved aktuelle hændelser, hvor vores hjælp kan komme i spil - eksempelvis som ved terrorhandlingen i København, fortæller lokalformand Henning Broman.

En udfordring ikke at være kendt

- Der er dog langt fra de 100 og til mange tusindvis af følgere, da mange slet ikke kender Offerrådgivningen. Men retweets (videredelinger) og ”likes” gør, at vores budskaber potentielt når ud til flere, så det er vi enormt glade for, når det sker. Vi håber, at vi via vores aktive tilstedeværelse kan synliggøre vores tilbud og medvirke til at bringe os selv frem i bevidstheden hos politikredsene og omverdenen, fortæller Twitter-frivillig Christina P. Fugl.

Camping-cruise og radiomus

På Twitter offentliggøres nyheder, statistik over henvendelser, nyttig viden samt lokale og nationale aktiviteter, som fortæller, hvad de frivillige bruger tiden på i Offerrådgivningen. En af aktiviteterne man har kunnet følge på Twitter har været en indbrudskampagne med Vestegnens mobile politistation.

- For nogle mennesker, som har været udsat for indbrud, vold eller anden kriminalitet, kan det være en hjælp at tale med en offerrådgiver. Vi kan supplere politiet ved at yde medmenneskelig støtte og rådgivning, fortæller lokalformand Henning Broman. Han har desuden medvirket i indslag hos de lokale radiostationer, hvor han har fortalt om sine erfaringer som rådgiver gennem 6 år og om Offerrådgivningens gratis tilbud.

Følg Offerrådgivningen under Folkemødet på Bornholm

Aktiviteterne fortsætter henover sommeren, da Vestegnens Offerrådgivning er med på Folkemødet på Bornholm for første gang med 3 frivillige. Offerrådgivningen vil undervejs dele fotoreportager og updates på Twitterprofilen.

Du kan følge Vestegnens Offerrådgivning her: www.twitter.com/vestegnoffer