Offerrådgivning starter stor oplysningskampagne til 1 mill. kr.!
Alt for få kender Offerrådgivningen i Danmark
- 07-08-15 12:06
Det bliver der nu gjort noget ved
Siden 1998 har det været muligt, at få hjælp fra en lokal offerrådgivning hvis man har været udsat for kriminalitet, en ulykke eller har været vidne. Også pårørende kan få hjælp til at komme videre efter en voldsom oplevelse.
"Vi så i 2004, da vi vandt "Reklame for alvor", at vi i de tre måneder den løb, fik 900 henvendelser", fortæller landsformand Steen Knudsen (59), og forsætter: "og siden har vi måtte klare os med frivilliges store indsats lokalt. Nu har vi fået penge af Rådet for Offerfonden, og det gør det muligt i stor stil at komme rundt i landet med budskabet om den mulige hjælp."
I denne uge lægges der ud med reklamer på busser i fem større byer. Herefter komme der plakater fordelt på standere over det meste af Danmark, og endelig sluttes der af med plakater på DSB stationer. Hver af de tre initiativer varer i to uger, og hele kampagnen løber over 4 uger. (10/8 til 13/9 2015)
"Det er triste tal, der er baggrunden for denne kampagne," forsætter Steen Knudsen, "for en TNT Gallup undersøgelse viser, at der kun er 16 procent af befolkningen der kender til Offerrådgivningen, når en række organisationer nævnes. Endnu mere trist er det, at vi jævnligt møder borgere der fortæller, at de virkelig kunne have brugt os tidligere, hvis de bare havde vist, at vi var dér! Det forhold ønsker vi nu at gøre noget alvorligt ved," slutter Steen Knudsen.
Offerrådgivningen i Danmark oplyser, at kampagnen tager udgangspunkt i, at borgerne skal kunne genkende sig selv, eller én de kender, i overskrifterne, og dermed få interessen vækket for at få mere at vide, og søge den nødvendige hjælp.
Antal henvendelser: Alene i 2015 har vi indtil 31/7 haft 2.378 rådgivninger.
Offerrådgivningen varetages af næsten 250 frivillige offerrådgivere over hele landet.